ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016 : ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ


Μετά το περσινό καλοκαίρι και τις δράσεις που πραγματοποίησε ο Σύλλογος του Τόρνου με επιτυχία και φέτος ετοιμάζουμε όμορφα πράγματα για το χωριό μας.
                          Έτσι, το πρόγραμμα για το φετινό καλοκαίρι διαμορφώνεται ως εξής :
1η έως 12η Ιουνίου : ημέρες εθελοντικής εργασίας, στις οποίες μέλη του συλλόγου μας θα επιμεληθούν τους χώρους του χωριού π.χ. Αγία Τριάδα, Λαογραφικό Μουσείο, ιατρείο, Πολιτιστικό κέντρο, Μεγάλη Βρύση κ.λπ.

20η Ιουνίου, Αγίου Πνεύματος : εκκλησιασμός στην Αγία Τριάδα και αρτοκλασία καθώς και προσφορά παραδοσιακών προϊόντων στη πλατεία του χωριού.

20η Ιουλίου, Προφήτης Ηλίας : εκκλησιασμός στον ιερό ναό του Προφήτη Ηλία και στη συνέχεια παραδοσιακό γλέντι στη Μεγάλη Βρύση με τοπικά εδέσματα.

6η Αυγούστου: Πεζοπορία στα φυσικού κάλλους μονοπάτια του χωριού. Μαζί με όμορους συλλόγους θα οργανώσουμε και φέτος τη καθιερωμένη πεζοπορία στα μονοπάτια και τα φαράγγια μας.

8η έως 14η Αυγούστου : Θα προβάλλουμε ταινίες για τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας. Φυσικά, δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τις δράσεις με τα παιχνίδια και την επιβράβευση των παιδιών.

12η Αυγούστου : Για πρώτη φορά θα οργανωθεί στη πλατεία του χωριού σεμινάριο δασοπυρόσβεσης. Την ίδια μέρα θα γίνει εκπαιδευτικός περίπατος με σκοπό τη περισυλλογή των άγριων βοτάνων, ρίγανης-τσαγιού και αναγνώριση, κατάλληλων για τροφή, άγριων χόρτων.

16η Αυγούστου : Στις 20:30 στη πλατεία του χωριού θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο Αντάμωμα συνοδεία παραδοσιακής μουσικής. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του και το χορευτικό συγκρότημα του πολιτιστικού συλλόγου Καρπενησίου.

Σε όλες τις εκδηλώσεις  που θα πραγματοποιηθούν θα ισχύσει, προαιρετικά, το ‘’αλληλέγγυο εισιτήριο’’ δηλαδή τρόφιμα μακράς διαρκείας που θα δοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.

Φέτος, οι προσδοκίες για τις εκδηλώσεις στο χωριό είναι μεγαλύτερες από κάθε άλλη φορά. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι θα επιλέξουν τον Τόρνο και θα μας επισκεφθούν, όπως επίσης και τους συγχωριανούς μας που δε ξεχνούν τον τόπο τους.
Σας καλούμε όλους για ακόμη μια φορά να δώσουμε το ‘’παρών’’, ώστε ο Τόρνος να γεμίσει γέλια και φωνές!!
Περιμένουμε τα σχόλια και τις ιδέες σας στη σελίδα μας στο facebook : ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΩΝ ΤΟΡΝΟΥ

                                

                                                                                           Επιμέλεια κειμένου - εικόνα : Φωτεινή Μπούτα