Το φθινοπωρινό μεγαλείο της Ευρυτανικής γης

     Μετά από ένα καλοκαίρι γεμάτο δραστηριότητες και ευχάριστες στιγμές ,ήρθε η ώρα να αποχαιρετίσουμε τη ξεγνοιασιά του καλοκαιριού και να καλωσορίσουμε το Φθινόπωρο.

  Όμορφο και ειδυλλιακό το φθινοπωρινό τοπίο στην Ευρυτανία, ακόμα πιο όμορφο στο χωριό μας!!!


   Το περιβάλλον του Τόρνου σε προκαλεί να το εξερευνήσεις, να περπατήσεις τα μονοπάτια του και να πατήσεις τα πεσμένα φύλλα, να θαυμάσεις τα "γυμνά'' δέντρα και να ''μαγευτείς'' από τα πρωτοβρόχια.Αν και στο χωριό, το φθινόπωρο έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις, όλα τα παραπάνω σηματοδοτούν κατά κάποιο τρόπο την έλευσή του.


    Ιδιαίτερη εποχή η φθινοπωρινή στον Τόρνο. Ο ήλιος θέλοντας και μη θα κρυφτεί, και το λίγο φως του που έχει απομείνει, στον αψεγάδιαστο μέχρι εκείνη την ώρα ουρανό, θα ''παίξει'' με τα γκρίζα μακρινά σύννεφα, χρωματίζοντάς τα με έναν ξεχωριστό τρόπο. 

    Ακόμα και ο πιο έμπειρος ζωγράφος βλέποντας αυτό το τοπίο θα απελπιζόταν. 

    Η ξερή γη ανακουφίζεται από τις πρώτες σταγόνες και δροσίζεται. Τα πλατανόφυλλα πέφτουν στο βρεγμένο και αρωματισμένο από της φύσης τις μυρωδιές, χώμα.





















   Έτσι είναι το φθινόπωρο.. Βλέπεις έχει την ιδιότητα να μας προσγειώνει.Πέφτουν τα φύλλα από τα δέντρα, πέφτει και η διάθεσή μας.
   Όμως, πέρα από τα φύλλα και τις σταγόνες κρύβεται κάτι μοναδικό.
Είναι η ''υπόσχεση'' της φύσης ότι κάτι καινούργιο θα ξεκινήσει στη ζωή μας.

Αυτό άλλωστε είναι και το μεγαλείο της Ευρυτανικής γης,σου δίνει δύναμη για μια νέα αρχή!!